0

Опис шини Yokohama Ice Guard IG50


Зимова легкова нешипованная шина Yokohama Ice Guard IG50 є однією з новітніх розробок одного з лідерів японської шинної індустрії. Дана модель випускається більш ніж в 40 різних типорозмірах з посадочними розмірами, що починаються з 14 дюймів і закінчуються 17 дюймами.

Дизайн малюнка протектора

Шина оснащен...

далі

Опис шини Yokohama Ice Guard IG50


Зимова легкова нешипованная шина Yokohama Ice Guard IG50 є однією з новітніх розробок одного з лідерів японської шинної індустрії. Дана модель випускається більш ніж в 40 різних типорозмірах з посадочними розмірами, що починаються з 14 дюймів і закінчуються 17 дюймами.

Дизайн малюнка протектора

Шина оснащена протектором з новомодним асиметричним дизайном спрямованого малюнка. При цьому в залежності від ширини протектора протектор шини оснащується різним малюнком. Якщо ширина протектора перевищує 235 мм, то його малюнок додатково оснащується одним додатковим поздовжнім ребром, розташованим в центральній частині протектора. В обох випадках асиметричний малюнок протектора дозволив забезпечити відмінне зчеплення, як на снігу, так і на льоду.

Малюнок внутрішньої сторони протектора спроектований таким чином, щоб забезпечити краще зчеплення при русі по обмерзлих поверхонь. При цьому її розміри значно більше площі зовнішньої сторони протектора. Крім того, зовнішня сторона протектора оснащена менш масивними блоками, а також збільшеною кількістю ламелей. Завдяки такому рішенню, вдалося забезпечити пляма контакту значною кількістю гострих ріжучих крайок.

Малюнок внутрішньої сторони протектора Yokohama IG50 оснащений трьома поздовжніми ребрами, включаючи плечову зону. Розташовані в центральній частині протектора два поздовжніх ребра представляють собою два ряди блоків прямокутної форми, розташованих поздовжньо щодо напрямку руху. Така будова внутрішньої сторони протекторного малюнка дозволила добитися високої поздовжньої жорсткості, що призвело до поліпшення тягово-зчіпних характеристик на снігу.

Плечові зони по обидва боки протектора є два ряди прямокутних блоків, поперечне розташування яких забезпечує високу ефективність гальмування, особливо на засніжених покриттях. Крім того, плечові зони відрізняються дуже жорсткою конструкцією, яка не тільки поліпшила характер керованості, а й посприяла більш рівномірному розподілу тиску по плямі контакту.

Впевнене і надійне зчеплення з льодом

Дана модель, незважаючи на відсутність шипів, володіє чудовими експлуатаційними характеристиками саме на зледенілих дорогах, забезпечуючи тим самим високий рівень безпеки. Шина отримала такі здібності, завдяки цілому ряду конструктивних рішень, найбільш помітними з яких стали 3D-ламелі і інноваційний склад гумової суміші.
Ця шина є однією з перших, де вперше була використана два види тривимірних ламелей - потрійних обємних, які розташовуються в центральній частині протектора, і потрійних тривимірних, що знаходяться в плечових зонах. В обох випадках багатогранна поверхню стінок дозволяє створити між ними в момент зіткнення з дорожнім полотном міцне зєднання, що істотно підвищує жорсткість протекторних блоків, попутно сформувавши безліч додаткових крайок зчеплення. В результаті шина демонструє не тільки відмінну керованість на сухому асфальті, але і стабільне надійне зчеплення на зледенілому покритті.

Ще одним компонентом, який забезпечив шині Yokohama Ice Guard IG50 відмінні характеристики на льоду, стала інноваційна за своїм складом гумова суміш протектора. Як відомо, однією з основних причин поганого зчеплення шин з обмерзлих покриттям є водяна плівка, що утворюється в результаті тертя. Протектор даної моделі виготовлений з гумової суміші, яка відрізняється чудовими абсорбуючі властивості, що дозволяє протектору чіплятися за поверхню льоду за рахунок поглинання ним водяної плівки. Таких властивостей гумової суміші вдалося досягти, завдяки наявності в її структурі спеціальних всмоктують мікропухирців, пустотіла форма яких ефективно відводять вологу від плями контакту. При цьому оболонка-раковина мікропухирців відрізняється підвищеною жорсткістю, завдяки чому створюється мікрокромочний ефект, який, в свою чергу, підвищує стійкість протекторних блоків до деформації. Крім мікропухирців гумова суміш містить спеціальний всмоктуючий компонент - White Gel (білий гель). Ця речовина зробило гумову суміш більш еластичною, за рахунок чого забезпечується більш ефективне видалення плівки води з обледенілій поверхні.

Основні особливості зимової шини Yokohama Ice Guard IG50

- Асиметричний дизайн спрямованого малюнка протектора дозволив досягти чудових характеристик, як на снігу, так і на льоду;
- Знижений опір кочення за рахунок високої стійкості шини до деформації;
- Комбінація з двох видів тривимірних ламелей, завдяки чому шина демонструє чудове зчеплення на снігу і льоду;
- Багаторядні протекторні блоки центральній частині забезпечують високу ефективність розгону, а також прекрасне зчеплення на засніжених і зледенілих покриттях
- Інноваційна гумова суміш з мікробульбашками і «білим гелем» відрізняється чудовими вбираючими здібностями.