0

Опис шини Yokohama AVS dB V550


В модельному сімействі «Advanced Vehicle System» річна легкова шина Yokohama AVS dB V550 стоїть дещо окремо. Про це можна здогадатися по буквосполученню в назві dB, яка б означала всім відому одиницю виміру шуму. Тобто дана модель відрізняється зниженим рівнем шуму при русі. При цьому високий рівень комфорту був...

далі

Опис шини Yokohama AVS dB V550


В модельному сімействі «Advanced Vehicle System» річна легкова шина Yokohama AVS dB V550 стоїть дещо окремо. Про це можна здогадатися по буквосполученню в назві dB, яка б означала всім відому одиницю виміру шуму. Тобто дана модель відрізняється зниженим рівнем шуму при русі. При цьому високий рівень комфорту був досягнутий без шкоди іншим експлуатаційним характеристикам.

При розробці цієї моделі японські шинники прагнули забезпечити ідеальний баланс між характеристиками керованістю і гучністю. Тому при її створенні активно застосовувалися технології компютерного моделювання, що замінили собою мільйони кілометрів реальних випробувань.

В результаті шина отримала класичний V-подібний направлений малюнок протектора, що відрізняється, проте, цілу низку оригінальних конструктивних рішень. Оскільки ця модель призначена для потужних швидкісних легкових автомобілів, то величезну увагу було приділено забезпеченню високої курсової стійкості. Для цього протекторний малюнок оснастили дуже широким центральним ребром, що володіє високою конструктивною міцністю. Крім того, це рішення призвело до зменшення часу реакцій на повороти керма, що привнесло в характер керованості спортивні риси.

Ще однією відмінною рисою цієї моделі є дуже продуктивна дренажна система. До її складу входять чотири дуже глибоких і широких поздовжніх канавки, в яких одноразово міститься величезна кількість води, яка потім направляється за межі зони контакту через систему поперечних каналів. В результаті шина Yokohama AVS dB V550 демонструє виняткову стійкість до аквапланування.

Основні особливості моделі Yokohama AVS dB V550

- Протекторні блоки в плечових зонах 5 різних розмірів, що істотно знизило рівень шуму;
- Виняткова стійкість до аквапланування, завдяки високопродуктивної дренажній системі, легко справляється навіть з дуже великим обсягом води на дорозі;
- Суцільне центральне ребро, забезпечує постійний контакт шини з дорогою;
- Невеликі розміри блоків, форма яких підібрана з використанням технологій компютерного моделювання з метою виключення нерівномірного зносу і зниження шуму;
- Каркас AFC, ефективно поглинає вібрації без шкоди жорсткості боковин, що дозволяє знизити вібронагруженность шини, зберігши при цьому спортивну керованість.