0

Опис шини Toyo Open Country A / T


Всесезонная легкова шина Toyo Open Country A / T є однією з найбільш вдалих моделей в лінійці шин цього відомого в усьому світі японського виробника, призначених для легкових автомобілів підвищеної прохідності. Дана модель призначена тим власникам позашляховиків, пікапів і кросоверів, хто досить часто зїжджає...

далі

Опис шини Toyo Open Country A / T


Всесезонная легкова шина Toyo Open Country A / T є однією з найбільш вдалих моделей в лінійці шин цього відомого в усьому світі японського виробника, призначених для легкових автомобілів підвищеної прохідності. Дана модель призначена тим власникам позашляховиків, пікапів і кросоверів, хто досить часто зїжджає з доріг з твердим покриттям, долаючи при цьому досить складні ділянки. Ця шина випускається більш ніж в півсотні типорозмірів, починаючи з 225 / 70R14 і закінчуючи величезним 325 / 50R22, що говорить про можливість її використання на абсолютній більшості автомобілів підвищеної прохідності.

Дизайн протектора японської шини

з огляду на можливість використання шини поза дорогами з твердим покриттям, японські шинні інженери для даної моделі використовували протектор з симетричним ненаправленим малюнком протектора, який вирізняється оригінальним S-образним дизайном. Ненаправленої будова малюнка протектора забезпечує однакові за рівнем тягово-зчіпні характеристики, як при русі вперед, так і назад, що істотно розширює можливості шини щодо подолання складних ділянок дороги. При русі по звичайних дорогах вельми до речі доведеться сучасний пятиреберний дизайн протектора з широким центральним ребром, що надає шині прекрасні показники курсової стійкості.

Протектор даної моделі складається з пяти поздовжніх ребер, три з яких розташовані в центральній його частині, а два інших являють собою плечові зони. Кожне з поздовжніх ребер, включаючи обидві плечові зони протектора, по своїй суті є окремим рядом потужних блоків, що відрізняються масивними розмірами і наявністю великої кількості кутів і гострих граней.

Однією з відмінних рис протектора є наявність на поверхні всіх його блоків хвилеподібних ламелей. Дані протекторні елементи мають подвійне призначення. По-перше, ці ламелі утворюють додатково безліч гострих граней, за рахунок яких забезпечується більш надійне зчеплення зі слизькою поверхнею. А по-друге, хвилеподібні ламелі дозволяють більш ефективно згладжувати нерівності дорожнього полотна, покращуючи тим самим комфорт пересування. Однак ламелі Toyo Open Country AT знаходяться не тільки на поверхні протекторних блоків, а й на дні дренажних канавок, що також сприяє поліпшенню зчеплення на засніжених ділянках доріг.

У конструкції плечових зон протектора була також врахована специфіка цілорічної експлуатації поза дорогами з твердим покриттям. Тому плечові зони мають посилену конструкцію і являють собою два ряди масивних блоків прямокутної форми, віддалених один від одного на порядному стані. В бруду, піску, снігу і на інших нестійких різновидах покриття ці блоки працюють, немов грунтозацепи у спеціальних позашляхових шин, забезпечуючи досить хороші для цивільних шин показники прохідності.

Гумова суміш Toyo

Дана модель оснащена протектором, що складається з двох шарів з гумової суміші різної щільності. Спеціальний додатковий шар в конструкції бандажа дозволяє згладжувати навіть значні нерівності дорожнього полотна, забезпечуючи більш високий комфорт при русі. Протекторний шар виготовлений з гумової суміші, до складу якої входять кремній і елементи. Це дозволяє шині Toyo Open Country A / T не втрачати еластичності навіть при негативних температурах, що забезпечує більш щільне прилягання протектора до поверхні дороги. За рахунок цього досягаються високі тягово-зчіпні показники в будь-яких умовах. Крім того, кремній і елементи забезпечили високу стійкість протектора до стирання, що істотно продовжило термін служби шини.

Міцний каркас

Завдяки використанню спиралевидной багатошарової конструкції каркас шини має прекрасну механічну міцність і еластичність. В результаті шина демонструє високу стійкість до різного агресивного впливу, ефективно згладжуючи при цьому навіть значні дорожні нерівності. Як відомо, під час руху поза дорогами з твердим покриттям боковини є найбільш вразливою до проколів і порізів частиною шини. Японські шинні інженери при створенні цієї моделі врахували специфічні умови експлуатації і забезпечили боковини спеціальним додатковим шаром, надійно оберігає шину від агресивного впливу.

Основні особливості шини Toyo Open Country A / T

- S-подібний позашляховий дизайн симетричного ненаправленного малюнка дозволяє впевнено пересуватися по будь-яким типам покриття;
- Чудова стійкість до аквапланування і відмінні показники самоочищення протектора, завдяки блокової схемою його побудови, що буяє численними дренажними каналами;
- Масивні протекторні блоки плечових зон забезпечують більш впевнене подолання ділянок з глибоким снігом, брудом і піском;
- Безліч хвилеподібних ламелей, розміщених не тільки на поверхні протекторних блоків, але і між ними, забезпечують додаткове зчеплення в зимову пору.