0

Опис шини Pirelli Chrono 2


Літня шина Pirelli Chrono 2, як і попередня модель, призначена для установки на сучасні мікроавтобуси і легкі вантажівки. Незважаючи на це, шина має індексами швидкості R і T, що передбачає безпечне пересування на швидкостях, аж до 170 і 190 км / год. Крім цього, дана модель оснащена високими індексами навантаження ...

далі

Опис шини Pirelli Chrono 2


Літня шина Pirelli Chrono 2, як і попередня модель, призначена для установки на сучасні мікроавтобуси і легкі вантажівки. Незважаючи на це, шина має індексами швидкості R і T, що передбачає безпечне пересування на швидкостях, аж до 170 і 190 км / год. Крім цього, дана модель оснащена високими індексами навантаження - 106 і 109, які дають зрозуміти, що максимально допустиме навантаження на вісь складає значні 1900 або 2060 кг. Всі ці характеристики повністю задовольняють вимогам, що предявляються до сучасних комерційних шин, які повинні витримувати тривалі пробіги на значні відстані на високій швидкості і великою вагою вантажу ваги.

При розробці попередньої версії цієї шини італійські шинники намагалися домогтися, перш за все, прекрасних зчіпних характеристик, як на сухій, так і на мокрій дорозі. При цьому показниками економічності було приділено набагато менше уваги, ніж варто було б. У новій моделі цей недолік був якщо не повністю усунутий, то в значній мірі нівельовано до загальноприйнятих стандартів. Крім того, нова шина Pirelli Chrono 2 за рахунок ненаправленного симетричного малюнка з великою кількістю окремих протекторних блоків досить непогано почуває себе і поза дорогами з твердим покриттям, включаючи мякий і нестійкий грунт.

Асортимент нової моделі включає в себе три десятка типорозмірів з діаметром від 14 до 16 дюймів. Така різноманітність забезпечує цій шині чудову застосовність до більшості сучасних моделей комерційних автомобілів.

Прекрасна паливна економічність

Як відомо, попередня модель мала один, але дуже суттєвий недолік - підвищений опір кочення, що серйозно погіршувало показники паливної економічності. Для боротьби з цим недоліком фахівці компанії провели цілий ряд заходів. Зокрема, був змінений профіль протектора, що дозволило не тільки оптимізуватися форму і розміри плями контакту, а й надати шині ще більшу комфортність ходу. Крім того, був серйозно посилений каркас шини, особливо в області боковин, що також знизило опір кочення, а попутно - підвищило ефективність гальмування за рахунок підвищення конструктивної жорсткості всієї шини в цілому.

Відмінна стійкість до аквапланування італійської шини

Як і попередницю, дану модель вигідно відрізняє прекрасне поведінку на мокрій дорозі. Багато в чому ця заслуга трьох поздовжніх дренажних канавки, розташованих поздовжньо в центральній частині протектора. Їх розміри були ще трохи збільшені, що дозволило значно збільшити продуктивність водовідвідної системи. В результаті шина Pirelli Chrono 2 демонструє чудову стабільність навіть при дуже сильному дощі.

Знижений рівень нерівномірного зносу

В центральній частині протектора розташовуються два поздовжніх ребра, що відрізняються досить масивними навіть за мірками комерційних шин розмірами. Це дозволило значно поліпшити рівномірність розподілу зовнішнього тиску по плямі контакту. Завдяки цьому, протектор став набагато краще чинити опір нерівномірного зносу, що призвело до збільшення терміну його служби. Крім того, рівномірний розподіл ваги по плямі контакту значно поліпшило характер керованості - шина демонструє чудову курсову стійкість, а також низьку схильність до виникнення знесення при вході в поворот.

Основні особливості легковантажної шини Pirelli Chrono 2

- Два суцільних поздовжніх ребра в центральній частині протектора надають підвищену жорсткість, за рахунок чого забезпечується чудова стійкість при проходженні поворотів навіть при великій вазі вантажу, що перевозиться, а також рівномірний знос протектора;
- Підвищена міцність боковин дозволило надійно захистити цю вразливу частину шини від пошкоджень, характерних для міської експлуатації;
- Більш жорстка конструкція шини в поєднанні з оптимізованим протекторним малюнком забезпечують чудові зчіпні характеристики і відмінну ефективність гальмування;
- Чудове зчеплення на мокрій дорозі, завдяки високопродуктивної дренажній системі;
- симетричний ний ненаправленої малюнок, багатий безліччю окремих протекторних блоків, дозволяє впевнено пересуватися навіть по путівцях, демонструючи при цьому короткий гальмівний шлях, як на сухому, так і на мокрому асфальті.