0

Опис шини Nordman S SUV


Літня шина для позашляховиків Nokian Nordman S SUV, незважаючи на те, що була представлена зовсім недавно, новинкою не є. Вона була створена на основі іншої моделі від фінського виробника HT SUV. Основною відмінністю копії від «оригіналу» є використання менш дорогих матеріалів і технологій виробництва. Як показав досві...

далі

Опис шини Nordman S SUV


Літня шина для позашляховиків Nokian Nordman S SUV, незважаючи на те, що була представлена зовсім недавно, новинкою не є. Вона була створена на основі іншої моделі від фінського виробника HT SUV. Основною відмінністю копії від «оригіналу» є використання менш дорогих матеріалів і технологій виробництва. Як показав досвід інших моделей, що випускаються під брендом Nordman, ця особливість практично не відчувається в реальних умовах експлуатації, чого не скажеш про вартість. Вона істотно нижче, ніж у «оригіналів», що зумовило популярність, як цієї шини, так і інший шинної продукції марки Nordman.

Що стосується даної моделі, то від численних конкурентів її вигідно відрізняє пристосованість до експлуатації на грубих дорожніх покриттях, які типові для Північної Європи і російських регіонів, розташованих поблизу від Полярного Кола. В таких умовах нею демонструються хороші зчіпні властивості в будь-яких умовах незалежно від швидкості, комфортність на ходу, відточена керованість і, звичайно ж, підвищена зносостійкість.

Ефективний протекторний малюнок

Прагнучи надати шині Nordman S SUV максимальну ефективність, фінські шинники вважали за краще вибрати протекторний малюнок з асиметричним розташуванням елементів. Своїй універсальності він зобовязаний наявності декількох функціональних зон, кожна з яких забезпечує ті чи інші експлуатаційні властивості, ніж, власне, і обумовлено асиметричне розташування елементів протектора. У цій шини їх всього дві - зовнішня і внутрішня сторона.

Зовнішня сторона протектора відрізняється наявністю дуже масивних і твердих речовин, стійких до різноспрямованим силам прискорення. Це дозволяє шині зберігати стабільність і забезпечувати надійне зчеплення при проходженні поворотів, а також ефективно передавати тягові і гальмівні зусилля до поверхні дорожнього полотна при прискоренні і уповільненні.

У свою чергу, внутрішня сторона протектора забезпечує, перш за все, курсову стійкість на високій швидкості, швидкість і точність в реакціях на повороти керма, а також стійкість до аквапланування. Для цих цілей тут розташовується дуже широке поздовжнє ребро, до якого примикає велика кількість невеликих протекторних блоків і пролягають між ними численні дренажні канавки.

«Видалячі каменів»

Крім відведення води від зони контакту дренажні канавки виконують і інші функції. Зокрема, вони перешкоджають застреванию в них каміння та інших сторонніх предметів. Вони просто виштовхуються, завдяки спеціальним елементам, розташованим на дні поздовжніх дренажних канавок в центральній частині протектора. Це істотно підвищує надійність шини і збільшує термін її служби.

Впевнена поведінка на сільських дорогах

Ставлячись до «шосейної» категорії H / T, дана модель, проте, дозволяє впевнено пересуватися за межами асфальтованих доріг. Ця здатність забезпечується за рахунок дизайну плечових зон протектора. Їх зовнішня сторона містить численні грунтозачепи прямокутної і трикутної форми, що утворюють численні кромки зчеплення і поліпшують прохідність шини на земляних і піщаних грунтах.

Основні особливості Nordman S SUV

- склад гумової суміші оптимізований для експлуатації на грубих дорожніх покриттях, а також при низьких температурах навколишнього середовища, що робить цю шину ідеальним варіантом для використання в умовах холодного літа;
- асиметричний протекторний малюнок з кількома функціональними зонами забезпечує максимальну продуктивність в будь-яких умовах;
- удалители каменів в поздовжніх дренажних канавках підвищують надійність;
- спеціальні грунтозацепи на зовнішній стороні плечових зон покращують тягово-зчіпні властивості на земляних і піщаних покриттях;
- спеціальна форма обода шини перешкоджає виникненню ушкоджень колісного диска.