0

Опис шини Nokian Hakka Z


Літня легкова шина Nokian Hakka Z була спеціально розроблена для потужних швидкісних легкових автомобілів і адресована тим автолюбителям, хто цінує спортивну керованість не менш, ніж комфорт. Незважаючи на швидкісні індекси W і Y (до 270 і до 300 км / год відповідно), дана модель відрізняється чудовими характеристикам...

далі

Опис шини Nokian Hakka Z


Літня легкова шина Nokian Hakka Z була спеціально розроблена для потужних швидкісних легкових автомобілів і адресована тим автолюбителям, хто цінує спортивну керованість не менш, ніж комфорт. Незважаючи на швидкісні індекси W і Y (до 270 і до 300 км / год відповідно), дана модель відрізняється чудовими характеристиками в будь-яких кліматичних умовах, включаючи дощову і мінливу погоду. У порівнянні з преміум-шинами інших виробників ця модель більш стійко поводиться в умовах різких перепадів температур, грубого асфальту, колійності та нерівних доріг.

Nokian Cool Zone Concept

Ця шина є однією з перших моделей, розроблених відповідно до концепції підвищеної працездатності, яка отримала назву Nokian Cool Zone Concept. До складу даної концепції входить три інноваційних технічних рішення - багатошарова конструкція протектора, особливий профіль протектора, а також гумова суміш на основі наносилікою.

Нижній базовий шар, який має невелику товщину, виготовлений з більш щільною і твердою гумової суміші , завдяки якій знижується опір кочення, а також нагрів шини. Верхній шар виготовлений з більш еластичною гумової суміші, що відрізняється більш високим вмістом кремнийсодержащих компонентів - силики. Це дозволило забезпечити більш швидку реакцію шини на зміни характеристик дорожнього полотна, що привнесло в характер керованості шини точність. Незважаючи на збільшення еластичність, всі інші експлуатаційні характеристики шини Nokian Hakka Z залишилися на високому рівні, включаючи стійкість протектора до стирання.

Крім того, новий склад верхніх проміжних шарів протектора забезпечив більш стабільну поведінку, особливо на дорогах з яскраво вираженою колейность. Ще однією перевагою, забезпеченим нової гумової сумішшю Nordic Cool UHP Silica стало більш надійне зчеплення з мокрою дорогою в досить широкому діапазоні температур, в тому числі і нижче 7 градусів тепла. Також не можна не відзначити і знизився, завдяки гумової суміші з наносилікою, рівень шуму при русі.

Розроблений відповідно до концепції підвищення працездатності шини протектор оснастили оптимізованим S-образним асиметричним направленим малюнком протектора, який вирізняється класичним для шин преміум -сегмента пятиреберний дизайном. Фінські шинники оснастили протектор даної моделі трьома поздовжніми ребрами, розташованими в центральній частині, і двома широкими плечовими зонами. Відмінною особливістю центральних поздовжніх ребер є їх масивна конструкція, що володіє високою конструктивною жорсткістю. Таке технічне рішення дозволяє шині Nokian Hakka Z демонструвати видатні показники курсової стійкості при русі на будь-якій швидкості, а також виняткову ефективність гальмування. При цьому конструкція всієї центральної частини протектора додатково посилена спеціальними ребрами жорсткості, що дозволило привнести характер керованості стабільність і надійність в будь-яких умовах.

І третьою складовою концепції підвищеної працездатності стала особливий профіль протектора, який отримав більше плоский радіус кривизни . Новий випрямленний радіус кривизни протектора зробив керованість більш стабільною і надійною, особливо в умовах сильних бічних прискорень - при проходженні поворотів, різких маневрах і перебудуваннях. В результаті вдалося забезпечити прогнозованість поведінки шини в екстремальних ситуаціях. Крім того, завдяки більш плоскому профілю протектора вдалося істотно знизити температуру нагрівання шини, особливо при русі на високій швидкості.

Надійність фінської шини в дощових умовах

Рівень безпеки при русі по мокрих дорогах залежить в основному від здатності шини протистояти до аквапланування. Дана модель відрізняється високою стійкістю до аквапланування, завдяки ефективній роботі водовідвідної системи. При русі у вологих умовах вода збирається в чотирьох поздовжніх дренажних канавках, а потім прямує через численні поперечні канали назовні. При цьому поздовжні канавки відрізняються не тільки великою глибиною і шириною, але і полірованими стінками, що істотно збільшило швидкість циркуляції води, а значить і ефективність роботи всієї дренажної системи в цілому. Крім полірованій поверхні, дно дренажних канавок обладнано спеціальними височин, а стінки спеціальними порожнинами, призначеними для зниження рівня шуму.

Основні особливості Nokian Hakka Z

- Інноваційний склад гумової суміші з підвищеним вмістом кремнийсодержащих компонентів забезпечує більш надійне зчеплення, особливо в дощових умовах;
- Оптимізований асиметричний дизайн спрямованого малюнка протектора забезпечує феноменальне зчеплення, курсову стійкість і ефективність гальмування в будь-яких умовах;
- Виняткова стійкість до аквапланування за рахунок ефективної дренажної системи, що складається з чотирьох поздовжніх канавок і безлічі бічних каналів, які відрізняються полірованою поверхнею;
- Безшовна конструкція бічного кільця зробило шину більш міцною, а також сприяла зниженню опору кочення;
- Спеціальне кільце ущільнювача запобігає потраплянню бруду між бортом шини і колісні м диском, що знижує ризик пошкодження шини.