0

Опис шини Nokian Hakka H


Літня легкова шина Nokian Hakka H призначена для самого широкого спектра сучасних легкових автомобілів. Її характерною відмінністю є асиметричний малюнок протектора, завдяки якому шина демонструє чудову керованість і високу стійкість до аквапланування. Крім того, в складі гумової суміші міститься велика кількість крем...

далі

Опис шини Nokian Hakka H


Літня легкова шина Nokian Hakka H призначена для самого широкого спектра сучасних легкових автомобілів. Її характерною відмінністю є асиметричний малюнок протектора, завдяки якому шина демонструє чудову керованість і високу стійкість до аквапланування. Крім того, в складі гумової суміші міститься велика кількість кремнийсодержащих компонентів, за рахунок яких вдалося значно поліпшити зчеплення з мокрою поверхнею, попутно знизивши при цьому опір кочення.

Завдяки цілому ряду технічних рішень вдалося створити високопродуктивну дренажну систему, робота якої базується на принципі "струмок-річка". У центральній частині протектора розташовуються 4 глибоких канавки, великий обсяг яких дозволяє одномоментно відводити з плями контакту велика кількість води. Крім того, стінки дренажних канавок мають відполіровану поверхню, що істотно підвищує їх ефективність.

Крім цього фінські шинники подбали про чистоту автомобільного скла. Розташовані на зовнішній стороні протектора водовідвідні канавки закінчуються спеціальним поглибленням, що нагадує форму чашки, яка призначена для скорочення розбризкування води.

При русі шина Nokian Hakka H відрізняється впевненим і стабільним поведінкою, демонструючи при цьому чіткі відгуки і слухняність. Цього вдалося домогтися, завдяки жорсткій звязку між протекторними блоками, розташованими з зовнішнього боку. Крім того, три центральних поздовжніх ребра мають суцільну і тому дуже жорстку конструкцію, що дозволяє зберігати прекрасну курсову стійкість при русі на дуже високій швидкості. У поєднанні з несиметричним будовою плечових зон це дає можливість здійснювати різкі маневри більш безпечно.

Ще однією відмінною особливістю даної моделі є низький рівень шуму і вібрацій. Це вдалося забезпечити за рахунок цілого ряду технічних рішень. Зокрема, блоки, розташовані з зовнішнього боку протектора жорстко зафіксовані. Це дозволяє їм залишатися стійкими незалежно від режиму руху, що, в свою чергу, знижує шум.

Основні особливості шини Nokian Hakka H

- Оптимізований асиметричний спрямований рисунок протектора забезпечують відмінну керованість;
- Високоефективна дренажна система значно відсунула поріг аквапланування;
- Три суцільних ребра в центральній частині протектора забезпечують відмінну курсову стійкість і низький опір кочення.