0

Опис шини Nexen NFera SU4


Літня легкова шина Nexen NFera SU4 була спеціально створена для потужних легкових автомобілів різних класів. При цьому приналежність до категорії Ultra High Performance багато в чому є умовною, оскільки дана модель відрізняється не тільки по-спортивному відточеною керованістю, але і досить високим рівнем комфорту, що...

далі

Опис шини Nexen NFera SU4


Літня легкова шина Nexen NFera SU4 була спеціально створена для потужних легкових автомобілів різних класів. При цьому приналежність до категорії Ultra High Performance багато в чому є умовною, оскільки дана модель відрізняється не тільки по-спортивному відточеною керованістю, але і досить високим рівнем комфорту, що істотно розширює її цільову аудиторію. Завдяки розмірному ряду, яка налічує кілька десятків типорозмірів для коліс з посадковим діаметром від 14 до 19 дюймів, ця шина відмінно підійде для практично будь-якого сучасного легкового автомобіля.

Висока стійкість до аквапланування

Одним з найважливіших моментів, якому при розробці даної моделі було приділено особливу увагу, є зчеплення на мокрій дорозі. Саме з цієї причини продуктивність дренажної системи знаходиться на дуже високому рівні. Принцип її дії побудований на циркуляції води не тільки по поздовжніх, а й поперечним дренажним канавкам - від внутрішньої до зовнішньої сторони протектора. Раніше подібними «трюками» займалися виключно в компанії Continental AG. В даному випадку ця конструктивна особливість є лише додатковим заходом, що забезпечує підвищену швидкість циркуляції води по дренажній системі. Основна ж навантаження лежить на поздовжніх канавках, що відокремлюють функціональні зони протектора один від одного. Ці протекторні елементи відрізняються дуже значним внутрішнім обємом, що дозволяє їм відводити з плями контакту практично будь-яку кількість води, забезпечуючи тим самим відмінну стійкість до аквапланування.

Знижений опір коченню

Ще однією особливістю шини Nexen N Fera SU4 є досить високі показники економічності, які мають документальне підтвердження в нового маркування, що діє в країнах ЄС. Зниженого опору коченню вдалося домогтися багато в чому завдяки тривимірним скосам крайок протекторних блоків, які, до того ж, розташовуються під значним кутом відносно напрямку руху. Таке розташування дозволяє істотно знизити їх рівень вібрації, що, в свою чергу, знижує опір коченню. При цьому не можна не відзначити високу жорсткість всіх поздовжніх ребер, що також сприятливо відбивається на паливній економічності.

Відмінна стійкість при проходженні поворотів

Однією з відмінних рис дизайну асиметричного протекторного малюнка даної моделі є посилена конструкція плечових зон. Масивні розміри цієї частини протектора у поєднанні з мінімальною кількістю складових елементів забезпечують їй завидний рівень жорсткості, а разом з цим стійкість до динамічної деформації. При проходженні поворотів дані особливості дозволяють шині демонструвати відмінну курсову стійкість.

Три жорстких центральних ребра

Центральна частина протекторного малюнка, як і його плечові зони, також відрізняються високою конструктивною жорсткістю. Вона забезпечується відсутністю розривів і масивними розмірами всіх трьох поздовжніх ребер, що розташувалися в центрі протектора. Наявність в цій частині малюнка таких жорстких протекторних елементів надає шині цілий ряд важливих достоїнств. Основним з них є блискавичну швидкість відгуків шини навіть на невеликі відхилення керма. При цьому її реакції будуть не тільки гранично швидкими, але і дуже точними, що істотно полегшує процес керування автомобілем, особливо на високій швидкості.

Новий склад гумової суміші

Як і належить флагману модельного ряду, дана шина отримала практично всі передові розробки, які були в розпорядженні північноамериканського виробника. Однією з них є гумова суміш. Її ключовою особливістю є підвищений рівень вмісту різних сполук кремнію, які більше відомі, як силика. Її відрізняє здатність надавати протектору підвищену еластичність, що дозволяє йому більш щільно облягати нерівності на поверхні дорожнього полотна. Крім цього, кремній і компоненти гумової суміші дуже істотно підвищили стійкість протектора до абразивного зносу, що, в свою чергу, значно подовжує термін його служби.

Основні особливості шини Nexen NFera SU4

- чотири поздовжніх дренажних канавки мають значний внутрішнім обємом, що дозволяє їм відводити з плями контакту практично будь-яку кількість води, забезпечуючи шині відмінну стійкість до аквапланування;
- низький опір коченню забезпечується мінімальною вібрацією протекторних блоків, що досягається за рахунок тривимірного скоса їх кромок, розташованих під значним кутом відносно напрямку руху;
- відмінна стійкість при проходженні поворотів завдяки підвищеній жорсткості і масивним розмірами плечових зон;
- гумова суміш з підвищеним вмістом силіки забезпечує відмінне зчеплення на мокрій дорозі і підвищену стійкість до абразивного зносу.