0

Опис шини Hankook H426 Optimo


Всесезонная легкова шина Hankook H426 Optimo спочатку була призначена для північноамериканського ринку, але з деяких пір можливість познайомитися з нею мають і вітчизняні автолюбителі. Дана модель розроблена з використанням технології Kontrol Technology, основною метою якої є забезпечення взаємодії між водієм, ав...

далі

Опис шини Hankook H426 Optimo


Всесезонная легкова шина Hankook H426 Optimo спочатку була призначена для північноамериканського ринку, але з деяких пір можливість познайомитися з нею мають і вітчизняні автолюбителі. Дана модель розроблена з використанням технології Kontrol Technology, основною метою якої є забезпечення взаємодії між водієм, автомобілем і дорогою. Вона дозволяє надати шині відмінні показники безпеки, комфорту і керованості.

Низький рівень шуму

При розробці протекторного малюнка фахівці південнокорейського виробника прагнули забезпечити ідеальний баланс між низьким рівнем шуму, мякістю ходу і керованістю. Саме тому протектор складається з досить великої кількості поздовжніх ребер, оскільки за рахунок цього вдалося звести до мінімуму вібронагруженность шини. Крім цього, ширина поперечних дренажних каналів була підібрана таким чином, щоб в максимальному ступені знизити рівень генерується ними шуму.

Отже, протекторний малюнок складається з пяти поздовжніх ребер, що саме по собі сприяє зниженню рівня шуму. Крім цього, їх краї були зроблені округлими, що дозволило значно знизити рівень шуму, що виникає в результаті вібрацій.

Зчеплення на мокрій дорозі

Основними елементами дренажної системи є чотири канавки, розташовані уздовж всього протектора. Їх значні розміри дозволяють накопичувати великі обсяги води. При цьому поздовжні канавки зєднані між собою спеціальними каналами, розташованими під гострим кутом, щодо напрямку руху. Таке рішення дозволяє швидко виводити із зони контакту величезна кількість води, завдяки чому досягається відмінна стійкість до аквапланування.

Крім цього в плечових зонах протектора Hankook H426 Optimo також є дренажні канали, які ділять їх на окремі блоки прямокутної форми . Тобто ці канали крім відводу води з плями контакту формують додаткові кромки зчеплення, які за рахунок свого практично перпендикулярного розташування підвищують ефективність гальмування на мокрій дорозі.

Стабільна і надійна керованість

Крім оптимізації протекторного малюнка південнокорейські шинники знайшли інші способи поліпшення характеристик керованості. Однією з таких технічних заходів стала особлива форма обода шини, яка звела до мінімуму розрив між ним і колісним диском. Для цього всередину обода були помішані спеціальні кульки, які не тільки прибрали порожнечу між колісним диском і шиною, але забезпечили більш рівномірний розподіл тиску. В результаті подібних хитрощів вдалося істотно поліпшити керованість, яка стала більш надійною і стабільною.

Стабільна форма каркаса

Як відомо, під час руху каркас шини піддається постійному впливу, як зсередини, так і зовні, від чого його профіль деформується. У цій моделі за рахунок додавання додаткових шарів брекера і металокорду вдалося звести до мінімуму ці динамічні деформації, в результаті чого термін служби шини значно збільшився. Тобто тепер каркас шини має двошаровим сталевим брекером і двома шарами нейлону, що значно підвищило стійкість шини до будь-якого агресивного впливу, а також дозволило забезпечити практично ідеальний баланс між міцністю і керованістю.

Крім цього, не можна не відзначити чудовий захист боковин шини від всякого роду агресивного впливу. Багато в чому, це заслуга спеціального протекторного кільця, яке надійно захищає боковину від проколів, порізів і потертостей.

Основні особливості Hankook H426 Optimo

- S-подібний симетричний малюнок протектора забезпечує надійне зчеплення в будь-яких погодних умовах;
- Сучасний 5-реберний дизайн, завдяки чому шина відрізняється великим за площею плямою контакту, а також прекрасною курсовою стійкістю;
- Закруглені краї всіх пяти поздовжніх ребер сприяють значному зниженню резонансних шумів і вібрацій;
- Чотири поздовжні дренажні канавки зєднані між собою поперечними каналами, розташування яких під гострим кутом сприяє більш швидкому відводу води з плями контакту.