0

Опис шини Dunlop SP Sport LM704


Літня легкова шина Dunlop SP Sport LM704, незважаючи на те, що відноситься до лінійки «спортивно-орієнтованих» моделей, була створена для самого широкого спектра сучасних легкових автомобілів. Основною цільовою аудиторією даної моделі є ті автовласники, для яких важлива не тільки відмінна керованість, але і вис...

далі

Опис шини Dunlop SP Sport LM704


Літня легкова шина Dunlop SP Sport LM704, незважаючи на те, що відноситься до лінійки «спортивно-орієнтованих» моделей, була створена для самого широкого спектра сучасних легкових автомобілів. Основною цільовою аудиторією даної моделі є ті автовласники, для яких важлива не тільки відмінна керованість, але і високий рівень комфорту, а також дуже тривалий термін. Саме ці риси характерні для цієї новинки від британського виробника і відображені в її назві. Абревіатури SP і LM означають «sport performance» і «Le Mans» відповідно.

Симетричний ненаправлений протекторний малюнок

Незважаючи на те, що дана модель відноситься до категорії Ultra Performance, британські шинники вважали за краще не йти на поводу у шинної моди, яка диктує сьогодні застосовувати асиметричні малюнки протектора. Оснастивши дану модель протектором з симетричним розташуванням елементів, британський виробник зумів забезпечити її відмінними експлуатаційними якостями, а також досить демократичною вартістю, що напевно знайде відображення у вигляді відмінної популярності.

Велика площа плями контакту

Симетричний малюнок даної моделі складається з пяти поздовжніх ребер, кожне з яких відрізняється масивними розмірами, особливо ті, які розташовані в центральній частині протектора. У поєднанні з відносно невеликою кількістю окремих блоків це дозволило максимально збільшити площу плями контакту.

Крім цього, не можна не відзначити специфічну форму профілю шини Dunlop LM704. Вона практично плоска. Це дозволило не тільки додатково збільшити розміри плями контакту, а й забезпечити щільне прилягання до поверхні дорожнього полотна на всій його площі. Практичним результатом всіх цих хитрощі стало відмінне зчеплення на сухій дорозі, а також рівномірний розподіл зовнішнього тиску по плямі контакту, яке знизило ймовірність передчасного стирання протектора.

Жорстке центральне ребро

Як і більшість шосейних моделей з ухилом в бік «спорту», дана шина має дуже широким поздовжнім ребром в центрі протектора. Даний елемент виконує відразу кілька функцій. Найважливішою з них є забезпечення відмінною курсової стійкості і стабільного поведінки при русі на високій швидкості. Адже індекси швидкості для цієї моделі - H, V і W. Завдяки відсутності розривів на всьому протязі, а також масивним розмірами, центральне протекторное ребро відрізняється дуже високою деформационной стійкістю, що і наділяє шину стабільністю і надійністю поведінки на будь-якій швидкості.

Аналогічні за призначенням елементи розташовуються в плечових зонах протектора. Однак ті поздовжні ребра відрізняються набагато меншими розмірами. Крім того, вони починають працювати при здійсненні різких маневрів, забезпечуючи шині підвищену стійкість до зносу і заметів.

Відмінне зчеплення на мокрій дорозі

Як відомо, сьогодні компанія Dunlop входить до складу північноамериканського шинного гіганта Goodyear . Судячи з зчіпних властивостях на мокрих дорогах, при створенні даної моделі широко застосовувалися технологічні розробки флагманської компанії.

Як і їх північноамериканські колеги, британські шинники вирішили проблему зчеплення на мокрій дорозі, застосувавши відразу кілька технологій. Перш за все, це гумова суміш протектора, склад якої відрізняється підвищеним вмістом кремнийсодержащих елементів. Їх наявність дозволяє шині відмінно чіплятися навіть за дуже мокре покриття. Крім цього, використання силики зробило шину дуже мякою на ходу за рахунок підвищеної еластичності протектора, який знайшов здатність ефективно демпфіровать більшість нерівностей на поверхні дорожнього полотна.

Другим фактором, який забезпечив моделі Dunlop SP Sport LM704 відмінне зчеплення з мокрою дорогий, стала дренажна система, що відрізняється дуже високою ефективністю. Її основними елементами є чотири поздовжні канавки, що простягнулися вздовж усього протектора. Їх основним функціональним призначенням є відведення із зони контакту надмірної вологи. По суті, ці дренажні канавки представляють собою своєрідні накопичувачі, які в міру заповнення звільняються від води, направляючи її назовні протектора через безліч поперечних дренажних каналів.

Їх конструкція також містить чимало цікавих технічних рішень. Перш за все, це серповидная форма, яка сприяє збільшенню швидкості циркуляції води, що значно підвищує ефективність роботи всієї дренажної системи в цілому.

Ще однією особливістю дренажної системи є прямі ламелі, розташовані на поверхні центрального поздовжнього ребра. При зіткненні з мокрою поверхнею, ці елементи, немов склоочисники вітрового скла, буквально «скидаються» воду, спрямовуючи її в поздовжні дренажні канавки.

Основні особливості шини Dunlop SP Sport LM704

- шина поєднує в собі відточену спортивну керованість, високий рівень комфорту і тривалий термін служби, завдяки широкому застосуванню безлічі сучасних технологій;
- симетричний ненаправленої малюнок протектора забезпечує не тільки відмінні тягово-зчіпні властивості, як на мокрій, так і на сухій дорозі, а й досить низьку вартість, що виводить цю шину в лідери по співвідношенню ціни і якості;
- відмінна курсова стійкість, знижений опір кочення, завдяки високій деформационной стійкості центрального поздовжнього ребра;
- велика площа контакту, забезпечена плоским профілем і масивними розмірами протекторних елементів, дозволяє шині демонструвати чудове зчеплення на сухій дорозі при в исокой стійкості до нерівномірного зносу;
- чудове зчеплення на мокрій дорозі за рахунок гумової суміші з високим вмістом силіки і виключно ефективної дренажної системи, здатної за короткий час відвести із зони контакту величезна кількість води.