0

Toyo Observe G3-Ice 175/70 R13 82T (шип)

Код товару: 269188

Наявність: немає на складі

1 499 грн


сума: грн.
Виробник :Toyo
Модель :Observe G3-Ice
Ширина :175
Профіль :70
Діаметр :13
Сезон :зимова
Шиповка :шип
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :82 (475 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Країна виробник :Японія
Рік виготовлення шин :2018

Observe G3-Ice

Опис шини Toyo Observe Garit G3-Ice


Зимова шипована шина Toyo Observe Garit G3-Ice є однією з новинок японського шинного гіганта, представленої напередодні нового зимового сезону. У порівнянні з попередньою моделлю, нова шина володіє більш високими зчіпними характеристиками на будь-якому зимовому покритті. Як і більшість виробів конкурентів, дана модель відрізняється V-подібним симетричним направленим малюнком протектора, яка надала їй чудові експлуатаційні якості.

Особливості протекторного малюнка

Японські шинники вважали за краще використовувати, мабуть, найбільш «класичний» протекторний малюнок з V-подібним розташуванням елементів. Їх вибір логічний і зрозумілий, якщо врахувати специфіку застосування даної моделі. Незважаючи на широке поширення V-образного протекторного малюнка, японці зуміли застосувати в його будові кілька цікавих технічних рішень, що забезпечили шині високу конкурентоспроможність.

Перш за все, необхідно відзначити чіткий поділ протектора на центральну частину і плечові зони. Кожен з цих складових елементів виконує строго певне коло завдань, забезпечуючи тим самим необхідний рівень функціональності. Центральна частина протектора відрізняється розташуванням протекторних блоків під значним кутом, щодо напрямку руху. У поєднанні з великими розмірами самих блоків це дозволило значно підвищити курсову стійкість, а також знизити опір кочення.

Плечові зони протектора також складаються з безлічі окремих блоків, які розташовуються під практично прямим кутом, щодо напрямку руху. Таке розташування викликано прагненням забезпечити шині максимальну ефективність при гальмуванні, оскільки саме на цю частину протектора в даному режимі доводиться максимальний тиск.

Відмінне зчеплення на льоду

Модель Toyo Observe Garit G3-Ice відрізняється чудовим зчепленням на льоду, якого вдалося досягти за рахунок шипів і величезної кількості самоблокирующихся ламелей. У порівнянні з попередницею новинка має збільшеною кількістю сталевих шипів, які формують в процесі руху 9 рядів. Це дозволило забезпечити надійне зчеплення з зледенілій поверхнею. При цьому «підводний» частина шипів має форму пятикутної зірки, завдяки якій вдалося забезпечити більш надійну фіксацію з протектором.

Ще одним важливим компонентів в забезпеченні зчеплення на льоду є ламелі S-подібної форми, які у величезній кількості розташовуються на кожному з протекторних елементів. У момент зіткнення з дорожнім полотном кожна з цих ламелей відкривається, утворюючи додаткову кромку зчеплення з дорогою. При цьому S-подібна форма стінок дозволяє їм щільно фіксуватися між собою, забезпечуючи тим самим високу жорсткість протекторних блоків. За рахунок цього шина відрізняється швидкими і точними реакціями на будь-якому типі покриття.

Також не можна не відзначити і про фірмову гумової суміші для зимових шин цього виробника. Як і в інших моделях, в складі протекторної суміші Toyo Observe Garit G3-Ice є подрібнена шкаралупа волоського горіха. У процесі руху вона утворює безліч додаткових кромок зчеплення, що забезпечує надійне поведінку на льоду.

Основні особливості Toyo Observe Garit G3-Ice

- завдяки оптимізованому протекторному малюнку, шина відрізняється чудовим зчепленням на будь-якому типі зимового покриття;
- інноваційний склад гумової суміші з кремнийсодержащими компонентами, силікою і полімерами забезпечує відмінні зчіпні характеристики на зледенілих поверхні, чудову еластичність при низьких температурах, а також підвищену стійкість до високотемпературного впливу;
- прекрасна курсова стійкість в будь-яких умовах, завдяки V-образним будовою.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі