0

Nokian Nordman RS2 185/65 R14 90R XL

Код товару: 280595

Наявність: немає на складі

1 676 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Nordman RS2
Ширина :185
Профіль :65
Діаметр :14
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :R (170 км / год)
Індекс навантаження (кг) :90 (600 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :2020

Nordman RS2

Опис шини Nordman RS2


Зимова шина Nordman RS2 розроблена спеціально для складних дорожніх умов взимку в регіонах, розташованих на північ від Полярного Кола. Дана модель характеризується чудовою керованістю і зчепленням на зледенілих і засніжених покриттях. Ці властивості забезпечуються застосуванням цілого комплексу технічних рішень, а також сучасних матеріалів.

Ефективна при низьких температурах гумова суміш

Протектор шини виготовляється з гумової суміші, склад якої був підібраний з урахуванням умов експлуатації нешипованних зимових моделей фрикційного типу. На дві третини її складу представляє собою «силіку». Причому використовується її новітня версія, створена на основі кріосилана. Даний компонент дозволяє протектору зберігати еластичність при дуже низьких температурах навколишнього середовища. Інший його особливістю є підвищена стійкість до нагрівання. Завдяки цьому протектор шини зберігає свої властивості при температурах вище 0 градусів за Цельсієм, що надає йому додаткову універсальність. У свою чергу, здатність зберігати еластичність на оптимальному рівні в широкому температурному діапазоні, дозволяє шині демонструвати відмінну керованість і зчеплення на слизьких обмерзлих взимку і мокрих навесні покриттях.

Багатофункціональні ламелі в плечових зонах

плечові зони протектора містять безліч ламелей. Завдяки цілому ряду конструктивних особливостей ці елементи виконують великий спектр функцій. При контакті з дорожнім покриттям ними утворюються численні кромки, що поліпшують зчіпні властивості на зледенілому покритті. Усередині ламелей є спеціальні порожнини, які за рахунок своєї краплеподібної форми підсушують пляма контакту, всмоктуючи воду з поверхні дороги.

Покращена стійкість до слешпленнінгу

Ще однією особливістю дизайну блоків плечових зон є форма їх поперечних стінок . Вона звивиста і містить кілька гострих зубців. Це дозволяє їм легко проникати крізь полотно сніжної шуги, розбиваючи його. Це помітно прискорює процес самоочищення протектора від сторонніх включень, що, в свою чергу, покращує зчіпні властивості при несприятливих дорожніх умовах.

Підвищена щільність розташування ламелей

Властивості щеплення на зледенілому покритті забезпечуються високою щільністю ламелірованія. Ці мініатюрні елементи протектора сумарно утворюють кілька тисяч гострих кромок, легко проникають крізь водну плівку на поверхні льоду, або просто чіпляються за щільний сніг. При цьому варто відзначити розташування ламелей практично під прямим кутом. Це помітно підвищує ефективність їх роботи при гальмуванні і наборі швидкості. Дана особливість посилюється значною протяжністю ламелей в плечових зонах і центральному поздовжньому ребрі.

Основні особливості шини Nordman RS2

- ефективність при негативних температурах забезпечується гумовою сумішшю, що містить «силіку» на основі кріосилана;
- ламелі в блоках плечових зон скорочують протяжність гальмівного шляху, а крім цього, підсушують дорожню поверхню, всмоктуючи воду в спеціальні каплеподібні порожнини;
- зубці на бічних стінках блоків плечових зон підвищують стійкість до слешпленнінгу;
- збільшена щільність ламелей покращує зчіпні властивості на слизькому зимовому покритті, а їх здатність блокуватися у відкритому положенні, обмежуючи рухливість блоків, забезпечує поліпшену керованість

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі