0

Опис шини Cordiant Comfort 2


Літня шина Cordiant Comfort 2 розроблена спеціально для компактних легкових автомобілів, велика частина експлуатації яких проходить в межах міської межі. Модель характеризується високим рівнем комфорту, надійністю і безпекою на мокрій дорозі.

2-шаровий протектор

Шина відрізняється мякістю ходу. Дана властивість ...

далі

Опис шини Cordiant Comfort 2


Літня шина Cordiant Comfort 2 розроблена спеціально для компактних легкових автомобілів, велика частина експлуатації яких проходить в межах міської межі. Модель характеризується високим рівнем комфорту, надійністю і безпекою на мокрій дорозі.

2-шаровий протектор

Шина відрізняється мякістю ходу. Дана властивість забезпечується використанням 2-шарового протектора. Його зовнішня частина, яка безпосередньо контактує з дорожнім покриттям, виготовлена з більш еластичного компаунда. Він демпфує ударну дію від дрібних нерівностей на дорозі, завдяки чому забезпечується мякий хід. У свою чергу, внутрішня частина протектора виготовлена з більш жорсткої гумової суміші. Вона виконує відразу кілька функцій. Найбільш очевидна з них - забезпечення кращої керованості і курсової стійкості на високій швидкості. Крім того, внутрішній шар протектора істотно зменшує опір коченню, що позитивно позначається на паливній економічності.

Подвійний брекер

Складову конструкцію також має брекер, розташований безпосередньо під протектором. Його зовнішня частина виготовлена з нейлонового корду, а внутрішня - з сталевого. В обох випадках застосовується спіральна навивка без будь-яких швів і стиків. Такі особливості забезпечують шині відразу кілька переваг. Перш за все, це здатність зберігати початкову форму при значному впливі різноспрямованих сил прискорення. В результаті покращується керованість, автомобіль набагато швидше і точніше реагує на дії водія. Крім того, подвійний комбінований брекер істотно підвищує захист шини від проколів і порізів.

Тривимірне компютерне моделювання

Шина розроблялася з використанням тривимірного компютерного моделювання. Дана технологія дозволила найкращим чином оптимізувати дизайн протектора, вибрати найбільш ефективні матеріали і, в кінцевому рахунку, підібрати експлуатаційні властивості з урахуванням особливостей експлуатації.

Стабільні зчіпні властивості

Одним з результатів застосування сучасних методів розробки стала оптимізована форма профілю протектора. Вона істотно збільшила площу плями контакту біговій частини протекторного малюнка з дорогою. При цьому її форма близька до квадратної. Такі особливості забезпечують шині не тільки кращі зчіпні властивості, але і їх стабільність при будь-якому режимі руху.

Протекторний малюнок з кількома функціональними ділянками

Шина оснащена спрямованим симетричним протектором. Він містить кілька функціональних ділянок, які в русі підсилюють властивості один одного. Широкі плечові блоки перешкоджають ковзань при маневруванні і поздовжніх прискорень. Центральна частина протектора зі суцільним поздовжнім ребром в середині покращує курсову стійкість, надає шині швидкість і точність в реакціях на дії водія. У свою чергу, дренажні канали осушують пляму контакту і, будучи розташованими під нахилом і проти руху, використовують для цього силу обертання колеса.

Основні особливості Cordiant Comfort 2

- 2-шаровий протектор забезпечує мякий хід і по-спортивному відточену керованість;
- подвійний комбінований брекер покращує оперативність управління, захищає від проколів і порізів;
- стабільність зчіпних властивостей завдяки збільшеним розмірам зони контакту і його квадратній формі;
- впевнене поведінку в будь-яких умовах забезпечується спрямованим протекторним малюнком з декількома функціональними ділянками.