0

Опис шини Cordiant Winter Drive


Зимова нешипована шина Cordiant Winter Drive була спеціально створена для експлуатації в місті, де зима відрізняється непостійністю в характері. Дана модель є черговою новинкою одного з провідних вітчизняних шинних виробників. Ця призначена, перш за все, для компактних легкових автомобілів, що експлуатуються пе...

далі

Опис шини Cordiant Winter Drive


Зимова нешипована шина Cordiant Winter Drive була спеціально створена для експлуатації в місті, де зима відрізняється непостійністю в характері. Дана модель є черговою новинкою одного з провідних вітчизняних шинних виробників. Ця призначена, перш за все, для компактних легкових автомобілів, що експлуатуються переважно в міських умовах. Про це говорять 8 найбільш популярних типорозмірів, в яких випускається дана шина - від 175 / 70R13 до 216 / 65R16. Завдяки інноваційним технологіям, дана модель з легкістю адаптується до часто мінливих в місті дорожніх умов, забезпечуючи високу безпеку при русі.

Протектор цієї шини оснащений направленим малюнком, оснащеним асиметричним дизайном. При створенні протектора була застосована технологія 3D Mod, яка передбачає широке застосування компютеризованих засобів тривимірного моделювання. В результаті за рахунок оптимізації дизайну протектора і використовуваних матеріалів вдалося добитися ідеального балансу основних експлуатаційних і споживчих якостей шини.

У русі шина Winter Drive відрізняється високою ефективністю розгону і гальмування. Таких високих показників вдалося досягти, завдяки оптимальним розмірам, формам і розташуванню протекторних блоків, що знаходяться в центральній частині малюнка. Крім цього, при створенні шини була використана технологія ZZ Lamels, що припускає використання безлічі звивистих ламелей, якими буквально поцяткований весь протектора. До того ж, ці ламелі розташовані різноспрямовано, що забезпечує відмінне зчеплення на слизьких поверхнях у всіх напрямках і при будь-яких умовах. В результаті при зіткненні з дорожнім полотном численними протекторними блоками і зигзагоподібними ламелями створюється безліч гострих кромок зачеплення, що гарантує чудові тягово-зчіпні характеристики навіть при найнесприятливіших з точки зору зчеплення з дорогою умовах.

Ще однією відмінною особливістю даної моделі є чіткість і оперативність реакцій, що виникають у відповідь на повороти рульового колеса. Цього вдалося досягти, завдяки півмилі, що зєднують протекторні блоки, розташовані в центральній частині і плечових зонах, в єдиний елемент, що відрізняється високою жорсткістю. Крім того, це оригінальне технічне рішень істотно поліпшило показники курсової стійкості, зробивши рух по засніжених і зледенілих дорогах безпечнішим.

Також слід окремо відзначити високу ефективність роботи дренажної системи шини Кордіант Вінтер Драйв, яка з легкістю справляється не тільки з видаленням снігу з плями контакту, але і води в період відлиг, які притаманні сучасним зим в місті. Це вдалося забезпечити, завдяки наявності великої кількості протекторних блоків, розташованих на оптимальній відстані один від одного, що, в свою чергу, сформувало дренажну систему шини, що складається з безлічі поздовжніх і поперечних каналів і канавок.

Ще однією відмінною рисою даної моделі є низький рівень резонансних шумів і вібрацій, що виникають під час руху. Таку нехарактерну для зимової шини особливість вдалося забезпечити, завдяки різним формам і розмірам протекторних блоків, а також їх розташування з нерівномірним кроком.

При розробці складу гумової суміші шини Cordiant Winter Drive була використана власна технологія SMART-MIX. Ця технологічна розробка передбачає включення до складу гумової суміші компонентів на основі техвуглецю і силики. В результаті вдалося істотно поліпшити характеристики зчеплення зі слизькими поверхнями, а також значно підвищити еластичність шини при негативних температурах і стійкість до стирання.

Ще одним конструктивним рішенням, застосованим при створенні цієї шини, стала технологія Dual Nylon & amp; Steel - комбінована конструкція брекера. Даний конструктивний елемент шини складається з двошарового сталевого корду і захисного шару нейлону, намотаного за безшовною технологією. Результатом цього технічного рішення стала підвищена міцність шини до різних агресивних дій, стійкість до деформацій, а також еластичність.

В якості додаткової міри, спрямованої на поліпшення основних експлуатаційних характеристик шини стало використання ще однієї технологічної напрацювання - технології Double Tread, під якою мається на увазі застосування двошарового протектора. Верхній шар протектора, що є зношується частиною, складається з гумової суміші, згаданої вище. Нижній шар при цьому виготовлений зі спеціальної гуми, яка відрізняється мінімальними гістерезисними втратами, що дозволило значно знизити опір кочення.

Основні особливості Cordiant Winter Drive

- Чудові тягово-зчіпні характеристики на різних типах поверхні, завдяки оптимізованому за допомогою засобів компютерного моделювання асиметричному рисунку протектора;
- Чіткість і оперативність управління забезпечується спеціальним півмилі, що звязують блоки центральній частині і плечової зони протектора в єдиний елемент з підвищеною жорсткістю;
- Чудова стійкість до аквапланування в період відлиги і відмінні характеристики самоочищення протектора від снігу в зимовий час, завдяки високій ефективності роботи дренажної системи шини;
- Мякість і низький рівень шумів при русі за рахунок міцного еластичного каркаса і протекторним блокам різних форм і розмірів, розташованих з нерівномірним кроком.